Select Page

Подручна одељења

Љувинић
Подручна одељења - Љувинић

Подручна одељења – Љувинић

Основна школа у Љубинићу постоји од 1938. године. Те године, јула месеца, село је изабрало одбор за изградњу школе. Прикупљањем добровољних прилога у новцу изграђена је школа на купљеном плацу.

Школске 1943/44. године у јесен, школа је примила прве своје ђаке, дакле отпочела рад. Први учитељи ове школе били су Светољуб Јоксић родом из Звечке са својом женом Стојанком.

Школа у Љубинићу од шездесетих година 20 века па до 1976. године је била осмогодишња. Школу у Љубинићу су похађала деца из Јошеве, Милораца, Трстенице и Орашца. Од интеграције 1969. године, тј. преласка у Грабовац, школа постаје четворогодишња.

Данас је то лепо уређена школа са 44 ученика и 4 одељења и 1 предшколским одељењем. Школа је у потпуности адаптирана 2006. године средствима које је обезбедио Градски секретаријат за образовање. Школа поседује 3 учионице, просторију за предшколце, наставничку просторију, лепо уређено двориште и спортске терене. Учионице су простране, светле, уређене и опремљене савременим средствима за рад.

Ученика

Укупна површина у м2

Одељења

Број запослених

Контактирајте нас

Адреса: Грабовац 179, Грабовац, 11508 Обреновац

Телефон: (011) 8760-047

Email: osgrabovac@gmail.com

 

web tasarım